top of page

Aanbod

Persoonlijke voedingsbegeleiding met kennis voeding en psychologie

Voedingsbegeleiding

Wat kan ik verwachten van de begeleiding?

Als je door mij begeleid wordt betekent dat dat we samen gaan kijken naar je eet- (en leef) gewoontes en toe gaan werken naar het behalen van al jouw welverdiende doelen! Jouw doelen kunnen op verschillende vlakken liggen :
- Voeding (leren over gezonde voeding)
- Gewicht (aankomen of afvallen)
- De relatie met eten (afkomen van schuldgevoelens, compensatie etc.)
- Emotie-eten
- Regelmatig eten
- Andere eetproblematiek die niet (meer) voldoet aan een eetstoornis


Bij al deze zaken help ik je graag! Hierbij maak ik altijd een persoonlijk plan waarbij rekening wordt gehouden met jouw wensen en mogelijkheden.

Twijfel je of de begeleiding aansluit bij jouw wensen en doelen? Vraag dan hier een vrijblijvend en gratis (telefonisch/online) kennismakingsgesprek!

Diensten

Hieronder worden alle geboden diensten kort toegelicht. Alle consulten kunnen ook online plaatsvinden als dat jouw voorkeur heeft! Wil je dat ik een voorlichting of cursus kom geven of heb je vragen over de diensten neem dan gerust contact met mij op. De prijzen voor onderstaande diensten vind je hier.

Het intakegesprek

Dit is een uitgebreid gesprek waarin we jouw huidige eetgewoonten, leefsituatie, eventuele moeilijkheden en wensen in kaart brengen. Ook zullen we wegen en meten en krijg je vaak al wat eerste adviezen mee.

Het voedingsadvies

In dit tweede gesprek bekijken we meestal het dagelijkse voedingsadvies dat ik voor jou heb opgesteld. Ligt jou hulpvraag meer bij het mentale aspect van eten dan stellen we hier specifieke doelen op, bespreken we hoe we die willen behalen en starten we hier mee.

Image by Siora Photography

Vervolg consulten

In de vervolgconsulten bekijken we hoe het toepassen van de nieuwe gewoontes lukt en krijg je tips over gezondere voedingskeuzes. We onderzoeken de oorzaken van het gedrag dat lastig af of aan te leren is en je krijgt tools mee om hier aan te kunnen werken.

Boodschappenhulp

Vind je het lastig om goede keuzes te maken in de supermarkt? Dan kunnen we samen boodschappen doen en kan ik je adviseren en uitleggen waarom je bepaalde producten juist wel of niet zou kunnen kiezen.

Contact

De psychologie achter eten; wat Gevoel voor eten anders maakt dan andere voedingsdeskundigen?

Bij Gevoel voor eten wordt er verder gekeken dan enkel iemands voedingspatroon en is er, vanuit mijn achtergrond als psycholoog, ook aandacht voor het gedrag, de gedachten en de gevoelens van jou als klant die hier onlosmakelijk mee verbonden zijn.

Aanvankelijk zal er (waar nodig) tijd besteed worden aan het overdragen van kennis over gezonde voeding, een gezonde leefstijl en gewicht. Maar daarnaast zal er vooral gekeken worden naar de oorzaken van en oplossingen voor ongezonder gedrag (zoals emotie-eten, snaaien en compensatiegedrag).

Het veranderen van dit gedrag reikt namelijk verder dan enkel kennis over wat gezond is en motivatie hebben om dit te veranderen. Aan motivatie tot verandering is over het algemeen geen gebrek, maar wel aan kennis over hoe je deze gewenste veranderingen daadwerkelijk en voor langere tijd kan realiseren.

Is je enthousiasme geprikkeld? Meld je hieronder aan of plan een gratis telefonisch kennismakingsgesprek in!

Brood en kaas

Handige gratis tools om jou eetgedrag te verbeteren

Je eetgedrag aanpassen kan een lastig project zijn.  Om alles net wat makkelijker, overzichtelijker of inzichtelijker te maken vind je hier handige tools die je kunt gebruiken.

- Weekmenu

- Boodschappenlijst

- Verzadigingstracker

- Eiwitrijke producten

More is coming...

bottom of page