top of page

Over Mij

BGN gecertificeerd gewichtsconsulent en psycholoog

Hallo, wat leuk dat je op mijn website kijkt!

​Als je er over nadenkt om begeleiding aan te vragen voor jou voedingspatroon is het natuurlijk fijn om een idee te hebben wie jou zal begeleiden. Vandaar dat ik mij hieronder even aan je voor wil stellen en graag wil delen wat ik in mijn begeleiding belangrijk vind.

​Ik ben Rachida Bouasria, 28 jaar en woon met veel plezier in het mooie Den Haag. Op het gebied van werk ben ik in eerste instantie opgeleid tot psycholoog. Na een tijd in de psychiatrie gewerkt te hebben, heb ik vanuit mijn interesse in de relatie tussen de lichamelijke en geestelijke gezondheid en mijn interesse in gezonde voeding de overstap gemaakt naar de gezondheidszorg. Tijdens deze transitie heb ik mij verder verdiept in gezonde voeding en ben ik bijgeschoold tot gewichtsconsulent. Momenteel werk ik parttime als psycholoog bij de Nederlandse Obesitas Kliniek. Hier begeleid ik mensen die een maagverkleining ondergaan naar een gezondere leefstijl en een betere relatie met voeding en hun lichaam. In 2022 ben ik daarnaast mijn eigen praktijk Gevoel voor eten gestart om hier de kennis die ik als psycholoog, als gewichtsconsulent en uit mijn eigen proces heb opgedaan te combineren.

Ik ben zelf vanaf vrij jonge leeftijd veel bezig met mijn gewicht en afvallen. Alleen en met hulp van andere deskundigen ben ik lange tijd op zoek geweest naar wat er voor mij werkt. Van strenge diëten, maaltijdvervangers, koolhydraatarm eten, het bijhouden van elke calorie die in at en verbrandde...noem het en ik heb het geprobeerd. Vaak hielpen de dingen die ik inzette wel even maar zat het gewicht er na een tijd weer aan.

Rachida Bouasria

Met veel frustratie, onzekerheid en soms overeten als gevolg. Door mezelf verder te verdiepen in gezonde voeding en de mentale processen die een rol spelen bij het veranderen van je voeding heb ik geleerd hoe ik op een gezonde manier grip op mijn eetgedrag kan houden. Ik heb voor mezelf een veel gezonder en realistischer eet- en leefpatroon ontwikkeld en kan oprecht genieten van gezond (maar ook van ongezond) eten. Ook mijn relatie met eten en mijn lichaam is nu veel beter en ik merk dat dit op veel vlakken in mijn leven een positieve invloed heeft. Mijn reden om gezond te leven veranderde hiermee ook. Waar ik eerder alleen af wilde vallen uit schaamte voor mijn overgewicht merk ik dat ik nu eet (en beweeg) om lekkerder in mijn vel te zitten, sterker en fitter te worden en mijn gezondheid en bewegingsvrijheid te vergroten. Iets dat ik iedereen gun!
​Het veranderen van je eetgedrag is een persoonlijk proces, bij iedereen werkt een andere aanpak en ieder lichaam heeft net iets anders nodig. Een persoonlijke aanpak met aandacht voor alle aspecten die meespelen in jou leven is voor mij dan ook het meest belangrijk in de begeleiding. Voor mij is het hierbij vooral van belang om te kijken naar wat jouw doelen zijn, wat voor jou haalbaar en praktisch is en hoe je de nieuwe gezonde gewoontes ook goed vol kan houden. Hierbij leg ik de nadruk meer op hoe jij je voelt dan op hoe snel de weegschaal omhoog of naar beneden gaat. Daarnaast vind ik dat een gezond eetpatroon ook betekent dat je af en toe lekker kunt genieten van 'ongezond' eten en wil ik je graag helpen hier een goede balans in te vinden.​​

 

Enthousiast geworden en wil je starten met de voedingsbegeleiding? Of twijfel je nog en heb je vragen?
​Neem contact met mij op middels onderstaand contactformulier!

bottom of page