top of page

5 gezonde en makkelijke snacks voor onderweg of op het werk!

Naast het eten van 3 hoofdmaaltijden zijn het nemen van tussendoortjes onmisbaar in een gezond eetpatroon. In ons vaak drukke leven willen we echter niet te lang mee bezig zijn met het klaarmaken van al onze eetmomenten. Daarom deel ik hieronder 5 makkelijke en gezonde snacks, ideaal om mee te nemen naar het werk, tijdens een dagje weg of voor onderweg.


SNACK #1: NOTEN. Een handje (ongebrande en ongezouten) noten per dag is voor iedereen een goed idee! Hier zitten namelijk veel gezonde vetten in, die ons lichaam nodig heeft. Zet een zak noten op werk of in je auto neer, of neem dagelijks een handje mee in je broodtrommel en jij bent verzekerd van een gezond tussendoortje.

SNACK #2: FRUIT. Misschien een inkoppertje, maar dat is niet voor niets. Het wordt iedereen aangeraden 1 tot 2 stuks fruit per dag te eten. Fruit zit namelijk vol vitamines en geven je energie. Een goed en veelzijdig tussendoortje voor iedereen.

SNACK #3: PROTEINE- OF HAVERREPEN. Een lang houdbare en goed vullende snack voor onderweg. Gezonde repen zijn nu steeds vaker ook gemakkelijk in de supermarkt te verkrijgen, dus sla wat pakken in en je bent goed voorzien de aankomende tijd. Let bij het kopen van de repen wel altijd even op de hoeveelheid suiker die de repen bevatten en probeer dit zo laag mogelijk te houden!

SNACK #4: YOGHURT, KWARK OF BREAKER. ‘In de auto even een yoghurtje uitlepelen, nee dat is handig’ hoor ik je denken. Nee, niet alle situaties en producten lenen zich hiervoor, maar 9 van de 10 keer kun je ook zuivel echt gemakkelijk meenemen. Denk voor onderweg in de auto of bij een actieve baan aan een (proteïne) Breaker of een pakje zuiveldrink. Heb je iets meer mogelijkheden denk dan ook aan een klein verpakking van, of een yoghurtbeker met een aantal scheppen van jou favoriete zuivelproduct, een lepeltje in je tas erbij en klaar.

SNACK #5: RAUWKOST. Zin om in de ochtend allerlei rauwkost klein te snijden en mee te nemen? Ik meestal niet. Maar een handje cherrytomaatjes, kleine paprika’s en/of worteltjes in een bakje gooien is zo gedaan. Een lekkere en overduidelijk gezonde snack!


Dus welke snacks neem jij deze week mee?

 Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page