top of page

Gezond eten en thuiswerken, hoe doe ik dat?

Sinds de coronapandemie wordt er steeds meer thuisgewerkt. Alhoewel dit vele voordelen heeft wordt er ook gezien dat het vaak een negatieve invloed heeft op ons eetgedrag, onze hoeveelheid beweging en dus ook ons gewicht en onze gezondheid.


Hieronder deel ik dan ook enkele tips die jou kunnen helpen om, ondanks het thuiswerken, gezond en voldoende te blijven eten, niet te veel te snaaien en voldoende te blijven bewegen.


Stap 1. Maak tijd vrij voor je eetmomenten.

Eet niet tijdens het werk gauw een broodje op maar maak echt even tijd vrij in je agenda om iets te eten. Zo eet je bewuster, geniet je er meer van en voel je vaak beter of je verzadigd bent. Als we eten terwijl we bezig zijn eten we vaak onbewust meer. Vergeet je vaak dat het tijd is voor je eetmoment? Zet dan een wekkertje!


Stap 2. Eet apart van je werkplek.

Indien je op je werkplek eet maak je (onbewust) een connectie tussen die werkplek en eten. Dit kan er gauw toe lijden dat je meer zin krijgt in eten enkel omdat je op diezelfde plek zit. Als je geregeld op je werkplek eet wordt die connectie steeds sterker en heb je de kans dat je steeds vaker en sneller trek krijgt.


Stap 3. Bedenk van te voren wat je wil eten.

Als je een specifiek plan hebt is het makkelijker om je hier aan te houden dan wanneer je je voorneemt vandaag 'gezond' te gaan eten. Dan moet je op het moment dat je trek hebt de juiste keuze maken en dat is vaak een stuk lastiger dan wanneer je dit van te voren doet.


Stap 4. Wandel in de pauze!

Neem echt even pauze, ga naar buiten en pak lekker wat beweging mee. Goed voor de gezondheid en je stemming!


Stap 5. Bedenk wat je in huis haalt en waar dit staat.

We hebben allemaal wel bepaalde ongezonde producten die we niet zo goed kunnen laten liggen. Haal deze snacks niet in huis en koop gezondere alternatieven waar je ook van kunt genieten. Moet je het wel in huis halen vanwege huisgenoten? Zorg er dan voor dat zij het op de eigen kamer bewaren, dat het in een apart trommeltje voor diegene zit of dat het in ieder geval niet in het zicht staat. Zo kun je verleidingen iets gemakkelijker weerstaan.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page